Nášivka - Slovenský znak "Punisher"

Postup pri nažehľovaní nažehľovačiek

Nažehľovačky sú praktickým a dekoratívnym doplnkom, ktorý môže okamžite oživiť váš odev alebo textil. Ak chcete dosiahnuť perfektné výsledky, je dôležité správne nažehliť nažehľovačku. V tomto článku vám vysvetlíme, ako na to krok za krokom.

Príprava povrchu

Prvým krokom je dôkladná príprava povrchu. Uistite sa, že nažehľovačka a textil, na ktorý budete nažehľovať, sú čisté a suché. Odstráňte všetky nečistoty, zvyšky látky alebo vlákien, aby ste zabezpečili dokonalé prilepenie.

Nastavenie teploty

Správne nastavenie teploty žehličky je kľúčové. Odporúčame nastaviť teplotu v rozmedzí 130 až 150 °C, v závislosti od typu materiálu, na ktorý budete nažehľovať. Nažehľovačky najlepšie držia na materiáloch s nižším obsahom polyesteru.

Umiestnenie a nažehlenie

Položte textil na rovnú, stabilnú plochu, ako je žehliaca doska. Umiestnite nažehľovačku na požadované miesto a uistite sa, že textil je bez záhybov. Ak je to potrebné, predžehlite textil, aby bol hladký.

Prekryte nažehľovačku papierom na pečenie a začnite žehliť. Vyvíjajte mierny, ale rovnomerný tlak a dôkladne nažehlite celú plochu, vrátane rohov a okrajov. Celý proces nažehľovania by mal trvať približne 15 až 20 sekúnd.

V prípade potreby môžete otočiť textil na druhú stranu a zopakovať nažehlenie po dobu 3 až 5 sekúnd.

Skontrolujte, či sú všetky okraje a rohy dobre prilepené.

Chladnutie a pranie

Po nažehlení nechajte nažehľovačku úplne vychladnúť – min. 30 minút bez akejkoľvek manipulácie. To zabezpečí, že nažehľovačka bude dokonale prilepená.

Textil s nažehlenou nažehľovačkou môžete prať (max. 60 °C) až po 24 hodinách, keď bude nažehľovačka úplne zatvrdnutá.

Dodržaním týchto jednoduchých krokov dosiahnete perfektné výsledky pri nažehlení vašej nažehľovačky. Spokojný s výsledkom, môžete začať kreatívne kombinovať nažehľovačky a oživiť svoje oblečenie alebo textilné doplnky.

Nášivka - Slovenský znak - Farebný
Nášivka - Slovenský znak - Slovakia
Nášivka - Slovenský znak - Obrys
Nášivka - Slovenský znak - Klasický